24/7 rioolservice 0544-461444

Familiebedrijf historie

1930 | LOONBEDRIJF, VARKENSHOUDERIJ EN MELKVEEBEDRIJF

Omstreeks 1930 startte de heer B. Hommelink aan de Steenbraakweg 6 een loon- en dorsbedrijf. In die tijd was het bedrijf alleen gericht op de agrarische sector en bestond het werk onder meer uit het dorsen van gerst, graan en het bewerken van gronden in en rond Groenlo met machines die voort getrokken werden door paarden. Jaren later werd dit werk uitgebreid het met schoon spuiten van de stallen, droge mest uitrijden en het persen van hooibalen in zomerseizoen, dit middels voertuigen die motorisch werden aangedreven.
In 1960 werd er voorzichtig gestart met het doorspuiten van het riool voor de woningstichting in Groenlo. Het hoofdinkomen werd toch nog altijd gehaald uit de agrarische sector.
 

1980 | LOONBEDRIJF, VARKENSHOUDERIJ EN MELKVEEBEDRIJF

In 1980 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon L. Hommelink. In de jaren vanaf 1930 was het loon- en dorsbedrijf uitgegroeid tot een loonbedrijf met daarnaast een gesloten varkenshouderij en melkveebedrijf. Nadat het bedrijf jarenlang gerund werd door de familie Hommelink werd er halverwege de jaren 80 een eerste werknemer aangenomen.
Daarnaast begon het riool reinigen zich steeds verder te ontwikkelen. Rond 1988 is de eerste rioolreinigingmachine gebouwd. In die tijd begon het al slechter te gaan in de agrarische sector. Het steeds verder terugzakken van prijzen en overheidswege opgelegde regels heeft men in begin jaren negentig besloten te stoppen met de veehouderij.
De bedrijfsactiviteiten binnen de riolering is men verder gaan uitbreiden. Deze gingen onder meer bestaan uit het reinigen van riolering voor zowel particulieren, bedrijven en woningbouwverenigingen. Daarnaast gingen de werkzaamheden bestaan uit aanleg van rioleringswerken, het leggen van afvoerleidingen van o.a. toiletten, wastafel en doucheruimten in woningen. Het aanleggen van beregeningsputten en het schoonspuiten van drainage leidingen.
 

2004 | GROND- RIOOL EN BESTRATING

Anno 2004 is zoon H. Hommelink bij in het bedrijf gekomen, samen met L. Hommelink zijn de werkzaamheden m.b.t. rioolreiniging zijn verder uitgegroeid. Echter is men door rioolrenovatie een volgende bedrijfstak ingeslagen. Grond- en bestratingswerkzaamheden. Dit om een klanten een totaalplaatje te kunnen voorzien. In de loop der jaren heeft zich dit steeds verder uitgebreid.
 

2017 | INFRA, WATER, GROEN, SLOOP, RECYCLING, TUIN EN RIOOL

Anno 2017 is Hommelink naast de Rioolreiniging een veelzijdige dienstverlener geworden in de infrasector. We zijn een sterk servicegericht familiebedrijf met vakbekwame medewerkers, waar oude waarden en normen worden gekoppeld aan een moderne bedrijfsvoering.